top of page

To to letí


Mám pocit, že jsem tu už dva měsíce... a ono je to teprve 10 dní! Každej den přichází tolik informací, že jsem unavená a ani do toho střešního bazénu se mi nechce jít. Ještě že od zítřka nebudeme odjíždět v 6:30, ale v 5:00.

Minulý týden v pátek jsme měli volno, takže jsme s pár "batchmates" zajeli na blízkou pláž. Odpoledne bylo celkem příjemně, takže jsme se povalovali ve stínu slunečníku a jednou skočili do vody. Pláže tady se vyznačují tím, že na nic nejsou žádné ženy a kopy chlapů. Ldyž se objeví skupinka sličných slečen v bikinách, je pozornost zaručena :) Legrační je jak se sami jakoby natáčeji na video nebo fotí a čirou náhodou jsme my v pozadí. Národnost je samozřejmě Indie nebo Pakistán. (ty dělníci, jak jsem o nich už psala)

V sobotu náš odvezli do mešity Al Rashidyia, kde nám člověk z kulturního centra představil Islám v trochu jiném světle, byla zábavnej a nenásilnou formou vysvětloval, proč například ženy při motlitbách v mešitě jsou v zadních řadách a ne vpředu (komu by se líbilo vystrkovat zadek při klekání na 50 chlapů za sebou), atp. Po přednášce jsme se odebrali za špetkou místních "zajímavostí" - Dubai Mall s obřím akváriem uvnitř a Burj Khalifa. Obrázek dole bohužel není ona, protože slunce stálo přesně za ní a focení bylo k ničemu.

Dlouhý šaty jsme měli kvůli návštěvě mešity, plus jsme si zakrývali i ramena a hlavu, to se ví. Zároveň jsme několikrát byli upozornění, že po Dubaji chodí tzv. CID Inspektoři (Criminal Investigation Department) = lidi v civilu, co vás třeba zastaví na ulici nebo v obchoďáku, protože jste nevhodně oblečení, držíte se s přítelem za ruce, jedete v metru ve vagónu jen pro ženy a děti. A to by nebylo ono aby někoho nechytli. Po cestě z Dubai mall bylo metro celkem nacpaný. Skupinka holek se odebrala do vozu pro ženy, který je oddělen od zbytku metra tlustou růžovou čárou na zemi, toť vše. Kamarád stál 20 cm od čáry uvnitř prostoru a dostal co? Pokutu 100 dirmů. Vysvětlování, že je tu týden nepomohlo. Některá pravidla se musí holt dodržovat velmi důsledně.

Co se týče CID a policie, tak pro požívání alkoholu doma a jeho držení a nákup musí člověk vlastnit Alcohol License. Pokud se pije v restauraci nebo baru, není licence třeba, protože tu už má samotný bar, ale je fajn nechat si účtenku, kdyby vás někde odchytli.

Málem bych zapomněla, že dneska jsme se dočkali trocha vzrušení v podobě fasování kabinového zavazadla a kufru!

Žůžo! Od zítřka už budeme chodit jen s tím malinkým ať nemusíme tahat tašky a kabelky. Velký kufr, kromě toho, že je značky Samsonite, tak je napěchovaný zároveň vyfasovanou u n i f o r m o u ! Juchůů. Je tam 5 halenek, 3 sukně, 2 saka, zimní kabát, jedny lodičky na podpatku a jedny baleríny, 3 vesty, rukavice do trouby, a hlavně - červená hučka s bílým závojem, pro kterou jsou E známí.

Jen pro informaci, aby nedošlo k překvapení typu "co to maji na sobě??". S respektem ke kultuře a náboženství (protože to je tu s kulturou velkou mírou provázáno), uniformy nejsou typu sexy letuška, jak by si někdo mohl myslet. Závoj vychází z šátku, který muslimky nosí na hlavě, střih nesmí být upnutý ale tzv. semi-fitted. Prostě volnější, sukně pod kolena, tak aby se v tom dalo fyzicky pracovat. přeci jenom je tam hodně ohýbání, vytahování nahoru a tak. Zkoušení jednotlivých částí uniformy bylo doprovázeno nelibostí holke, protože všechny jsem dostaly sukni o jednu až dvě velikosti větší, než bysme si koupily. Moje košile mi skoro leze ze saka, ale třeba ještě dostanu menší :).

Mno tu to je:

A fotka v uniformě? Že bych si jí nevyfotila? :)

Kdo jsem

PRG -> DXB -> HOME

She was there and there but she knows where the best place is.

FOLLOW ME:
  • Facebook Vintage Stamp
  • Instagram Vintage Stamp
KDE JE EVA ?
Poslední zprávy:
Hledat podle tagů:
Zatím žádné štítky
RECENT POSTS:
bottom of page