top of page

Učit se, učit se, učit se


Jsem mrkev. (to řekl Bobík) Od úterý vstávačka 4:00 nebo v případě mytí vlasů 3:30. Nastane procedura make-up a příprava na den, 5:10 vyzvednutí autobusem a odjezd do training college. Od 6:00 "škola" střídající se s návštěvou simulátorů. Intenzivně až do 14:00. Odjezd domů a kóma v posteli. Člověk by si řekl - je to jen 8 hodin, to je jako v práci. jenže rozdíl je v tom, že tady se musí dávat pozor každou vteřinu. Ono se to dá, protože je to zajímavý a praktický, ale po návratu na ubytování mozek prostě vypne. Po probuzení úkoly a příprava na další den. Uf.

Vzrušující částí SEP tréninku je samozřejmě návštěva simulátorů, jedno foto jsem postovala na facebook - to jsme ovšem nebyli my, ale jiná skupina. Poslední den SEP se totiž skáče do bazénu v rámci evakuace a to nás čeká až příští týden. pro nás nejzásadnější byla zkouška (tzv. assessment) na Turbulence ve čtvrtek ráno. Prostě 6 lidí šlo v letadle dělat servis, zatímco ostatní seděli a hráli pasažéry, a na ohlášení měli rozpoznat o jakou turbulenci se jedná a jak se zachovat. Všichni jsme prošli, někteří to zkusili dvakrát. Ale stát tam a cítit ten třas na vlastní kůži... to začnete přemýšlet jak to bude někde doopravdy nahoře, až kolem vás při těžký turbulenci začnou lítat vozíky a pasažéři... ojoj :)

Naši trenéři nám předvedli i simulaci pro dekompresi (když se třeba utrhne kus letadla :) a vypadnou kyslíkové masky. Na tohle budeme mít assessment hned v neděli - opět rozpoznat hlášení kapitána a správně postupovat podle toho v jaké výšce se letadlo nachází.

Taky jsme si zkoušeli jak správně otvírat a zavírat dveře a jak to vypadá při evakuaci. "Door assessment" bude příští týden ve středu. To by snad mohlo být ok, je tam jen zpoustka kroků a ani jeden jedninej se nesmí vynechat.

Na turbulence jsem se sešla se třema batchmates holkama u jedné v bytě, pěkně jsme si dali židle do prostoru a hrály "scénář". (Krom toho, že jsme si daly pizzu a pytel brambůrek. Na víno zatim nemám licenci, :( ou). Takže svou první zkoušku mám ua sebou, hurá!

Ve čtvrtek náš batch na oslavu víkendu šel do indický restaurace, nacházející se blízko našeho ubytování. Strašn strašně moc jsem se přejedli a to ještě misky zbyly plný, cena na osobu vyšla 180Kč - to je celkem fajn. Pak jsme se sebrali a šli do Sahara mall hned přes silnici - to je obchoďák v přiléhajícím emirátu Sharjah [šardža]. Čili my bydlíme přímo na okraji emirátu Dubaj. Sharjah je mnohem tradičnější než Dubaj, takže je třeba tu dodržovat dresscode o to přísněji, v krátký sukni nebo tílku bych tam nešla. Vždycky si pro jistotu nosím šátek, dá se hodit přes ramena a je to.

V Sahar mall jsem objevili super věc - Adventure Park! Takže v 11 hodin v noci s břichem plným Butter Chicken a Masala Tikka jsem šli na horskou dráhu.

V pátek jsem se věnovala učivu a večer jsme se opět sešli na večeři a krátkou procházku do Dubai Marina, jedna ze známějších částí v centru - je to vlastně promenáda s restauracemi a kavárnami kolem úplného kraje města. Vypadá to jako hezčí Manhattan.

Co se týče dopravy, tak jsme použili autobusky pro posádku. Ke každý ubytovně 24 hodin denně dojíždí malý busy cca pro 20-25 lidí aby je dovezli na letiště do HQ do služby. Jezdí každých 20 minut ve dne v noci, samozřejmě je můžou použít i lidi co nejedou do práce, ale "operating crew" má přednost. Takže se defacto můžeme svézt zadáčo až do centra, což on nás dá tak50 min i s přestupem v HQ. Svělou alternativou jsou tu taxi, který jsou neskutečně levný. Ve třech lidech z centra jsme platili 80 Kč/os.

Já sama bych tu auto chtít neměla a sami místní vědí jak je tu doprava (a řidiči) hrozná. Infrastruktura je poměrně mladá a nekompletní, pořád se staví i v úplném jádru města, ale silnice jsou tak blbě udělaný, že jakmile minete svůj exit, musíte se vrátit na začátek vaší cesty a jet úplně znova. Navíc tu člověk musí znova udělat jízdy a je to velice drahé.

Musim si ještě zachovat nějakou mentální kapacitu na dnešní učení, takže končím s psaním a přeju vám hezký víkend! (slyšela jsem něco o 37°, jen tak dál a budeme na tom stejně :)

Ahoj :)


Kdo jsem

PRG -> DXB -> HOME

She was there and there but she knows where the best place is.

FOLLOW ME:
  • Facebook Vintage Stamp
  • Instagram Vintage Stamp
KDE JE EVA ?
Poslední zprávy:
Hledat podle tagů:
Zatím žádné štítky
RECENT POSTS:
bottom of page